Sýrová polévka s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 213.6 mg
  • Draslík 36.8 mg
  • Vláknina 1690 mg
  • Vitamín A 1690 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a udusíme na másle. Zalijeme vývarem a vaříme spolu s opraženou krupicí.

  • 2

    Po 20 minutách varu zašleháme do polévky směs z másla utřeného se žloutky a strouhaným sýrem.

  • 3

    Polévku už nevaříme, přidáme sekanou petrželovou nať a ihned podáváme.

Komentáře k receptu