Sýrová polévka s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 213.6 mg
- Draslík 36.8 mg
- Vláknina 1690 mg
- Vitamín A 1690 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a udusíme na másle. Zalijeme vývarem a vaříme spolu s opraženou krupicí.
-
2
Po 20 minutách varu zašleháme do polévky směs z másla utřeného se žloutky a strouhaným sýrem.
-
3
Polévku už nevaříme, přidáme sekanou petrželovou nať a ihned podáváme.