Bramborová kaše s pečeným česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 36 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 846.1 mg
- Vláknina 10210 mg
- Vitamín A 10210 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Palice česneku dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, slupka musí být žlutá a popraskaná.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.
-
3
Slijeme a rozšťoucháme s máslem a horkým mlékem,dle potřeby na kaši. Dle chuti, přisolíme.
-
4
Upečený česnek vymačkáme ze slupky do kaše a promícháme.
-
5
Podáváme se steaky.