Špagetová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Špagety, Makarony
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 balení Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 161.7 mg
  • Draslík 173.9 mg
  • Vláknina 3357.5 mg
  • Vitamín A 3357.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme špagety.

  • 2

    Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a dáme maso, které 8 minut za stálého míchání smažíme. K masu vmícháme omáčku na špagety a společně dusíme. Přidáme koření a stáhneme z hořáku.

  • 3

    Špagety dáme do mísy a promícháme s masovou směsí a sýrem.

  • 4

    Do formy naskládáme směs špaget s omáčkou.

  • 5

    3 vejce rozšleháme se 4 lžícemi mléka, osolíme a špagety zalijeme.

  • 6

    20 minut pečeme v troubě.

  • 7

    Až bábovka trochu vychladne, vyklopíme ji a podáváme.

Komentáře k receptu