Špagetová bábovka
Suroviny
- 200 g Špagety, Makarony
- 300 g Maso mleté - mix
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Provensálské koření
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 balení Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 161.7 mg
- Draslík 173.9 mg
- Vláknina 3357.5 mg
- Vitamín A 3357.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme špagety.
-
2
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a dáme maso, které 8 minut za stálého míchání smažíme. K masu vmícháme omáčku na špagety a společně dusíme. Přidáme koření a stáhneme z hořáku.
-
3
Špagety dáme do mísy a promícháme s masovou směsí a sýrem.
-
4
Do formy naskládáme směs špaget s omáčkou.
-
5
3 vejce rozšleháme se 4 lžícemi mléka, osolíme a špagety zalijeme.
-
6
20 minut pečeme v troubě.
-
7
Až bábovka trochu vychladne, vyklopíme ji a podáváme.