Drůbeží salát s celerem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 250 g Drůbeží maso pečené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 96967 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 487.2 mg
  • Vláknina 10053.5 mg
  • Vitamín A 10053.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečené maso nakrájíme na tenké plátky nebo silnější nudle. Celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupaná jablka bez jadřinců nakrájíme na kostičky, zakapeme citrónovou šťávou a smícháme s nastrouhaným celerem a nakrájeným masem. Všechno zalijeme nálevem, který si připravíme z oleje, octa, hořčice, soli a z mletého pepře.

Komentáře k receptu