Škvarkové placky podle Václava Friče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1535 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 388.1 mg
- Draslík 307.6 mg
- Vláknina 8505 mg
- Vitamín A 8505 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s větší špetkou soli, uprostřed uděláme důlek a vyklepneme do něj žloutky, přidáme cukr, rozrobené droždí, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše zpracujeme na těsto.
-
2
Větší část škvarků pokrájíme, menší část umeleme, přidáme do těsta a důkladně propracujeme až se budou tvořit bubliny.
-
3
Necháme asi hodinu kynout na dvojnásobek.
-
4
Z těsta tvoříme placky velikosti dlaně, potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dorůžova.