Jelení steak s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 600 g Jelení maso
  • 600 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Brusinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 690.4 mg
  • Vláknina 1695.8 mg
  • Vitamín A 1695.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu rozporcujeme na 4 plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na suchou rozpálenou pánev, jakmile pustí krev otočíme a opékáme doměkka.

  • 2

    Mezitím necháme v kastrolu zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a přidáme brusinky. Na mírném ohni za stálého míchání několik minut provaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Odstavíme jakmile začne omáčka houstnout.

  • 3

    Hotové maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme omáčkou, dozdobíme brusinkami a podáváme.

Komentáře k receptu