Pohankový salát s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 178 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 526.7 mg
- Vláknina 28105.8 mg
- Vitamín A 28105.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě.
-
2
Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme.
-
3
Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme.
-
4
Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou.
-
5
Salát posypeme skořicí a ihned podáváme.