Kuřecí tikka
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 150 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Kurkuma
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 6 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 531.8 mg
- Vláknina 1314.3 mg
- Vitamín A 1314.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. V míse je promícháme s nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, mletým chilli, kurkumou, solí, jogurtem, citronovou šťávou a nasekaným koriandrem. V chladu necháme marinovat nejméně 2 hodiny, lépe však do druhého dne.
-
2
Poté maso naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme olejem. Grilujeme asi 20min dozlatova pod rozpáleným grilem. Můžeme také orestovat na pánvi pokud nemáme gril.
-
3
Podáváme s kouskem limety, posypané čerstvým koriandrem.