Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 50 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 314.3 mg
- Draslík 200.3 mg
- Vláknina 1295 mg
- Vitamín A 1295 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle usmažíme vejce s nakrájenou šunkou, nasekanou pažitkou a zředíme smetanou.
-
2
Plátky veky naskládáme na vymaštěný plech a potřeme smaženými vejci. Navrch položíme plátek sýru.
-
3
Dáme zapéci do vyhřáté trouby, až sýr změkne.
-
4
Před podáváním topinky zdobíme plátky rajčat a snítkou petržele.