Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Olej stolní
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Pažitka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 314.3 mg
  • Draslík 200.3 mg
  • Vláknina 1295 mg
  • Vitamín A 1295 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle usmažíme vejce s nakrájenou šunkou, nasekanou pažitkou a zředíme smetanou.

  • 2

    Plátky veky naskládáme na vymaštěný plech a potřeme smaženými vejci. Navrch položíme plátek sýru.

  • 3

    Dáme zapéci do vyhřáté trouby, až sýr změkne.

  • 4

    Před podáváním topinky zdobíme plátky rajčat a snítkou petržele.

Komentáře k receptu