Žemlová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žemle tuková
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 199.8 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli rozkrájíme a osmažíme na másle.

  • 2

    Potom ji rozvaříme v procezeném vývaru a dobře rozšleháme, aby byla polévka hladká.

  • 3

    Nakonec do polévky vlijeme mléko s rozkvedlaným vejcem, máslem a sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu