Žemlová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.6 mg
- Draslík 199.8 mg
- Vláknina 210 mg
- Vitamín A 210 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli rozkrájíme a osmažíme na másle.
-
2
Potom ji rozvaříme v procezeném vývaru a dobře rozšleháme, aby byla polévka hladká.
-
3
Nakonec do polévky vlijeme mléko s rozkvedlaným vejcem, máslem a sekanou petrželovou natí.