Sýrová polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2.75 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2149 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 210.7 mg
  • Draslík 779.5 mg
  • Vláknina 3090 mg
  • Vitamín A 3090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Krátce je povaříme v silném vývaru.

  • 2

    Do polévky všleháme směs másla utřeného se žloutky a nastrouhaným sýrem - nesmíme vařit.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme sekanou petrželovou nať a ihned podáváme.

Komentáře k receptu