Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 300 g Zelí kysané
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Mléko acidofilní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 393.3 mg
  • Vláknina 5990.5 mg
  • Vitamín A 5990.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na kostky, zelí překrájíme a spolu s kmínem a solí vaříme do poloměkka.

  • 2

    Polévku zahustíme kyselou smetanou (nebo mlékem) a vaříme ještě 15-20 minut. Před podáváním dochutíme octem a cukrem.

  • 3

    Vejce uvařená natvrdo překrojíme na půlky, vložíme do talíře a přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu