Polévka z kyselého mléka s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 221.5 mg
  • Vláknina 545 mg
  • Vitamín A 545 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osoleném mléce s vodou povaříme nasekaný kopr a pažitku.

  • 2

    Polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným vejcem a moukou. Při vaření mícháme, aby se bílek srazil. Nakonec polévku okyselíme.

  • 3

    Podáváme s chlebem nakrájeným na nudličky a na sucho opraženým. Na talíři jej přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu