Zelný štrúdl s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 12 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 489.4 mg
- Vláknina 15700 mg
- Vitamín A 15700 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky nakrájíme kysané zelí a podusíme.
-
2
Vypracujeme tuhé těsto z mouky, vajec, vody a soli, vyválíme ho na tenkou placku.
-
3
Naskládáme na ni zelí, nakrájené maso a cibuli.
-
4
Placku stočíme do rolády a nakrájíme na kousky 10 cm.
-
5
Položíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct.
-
6
Před koncem pečení závin odkryjeme, aby zrůžověl.