Vdolečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Droždí
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Povidla švestková
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1272 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 104.9 mg
  • Draslík 343.6 mg
  • Vláknina 9750 mg
  • Vitamín A 9750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do části vlažného mléka, posypeme cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout.

  • 2

    Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek.

  • 3

    Těsto necháme dokynout, poté rozválíme a vykrájíme kolečka.

  • 4

    Po obou stranách osmažíme na oleji a zdobíme povidly a zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu