Perník s jablky
Suroviny
- 450 g Mouka polohrubá
- 300 g Cukr krupice
- 450 g Jablka
- 120 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr moučkový
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1.5 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Soda jedlá
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 12 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 20 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 408 mg
- Vláknina 9318 mg
- Vitamín A 9318 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a jedlou sodu.
-
2
Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a nastrouhaná jablka.
-
3
Vše promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
4
Upečeme a vychladlý polijeme polevou.