Řez kardinál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 39 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 578.7 mg
- Draslík 399.3 mg
- Vláknina 1995.6 mg
- Vitamín A 1995.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pěny ušleháme moučkový cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr.
-
2
Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
-
3
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto.
-
4
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání vsypáváme cukr.
-
5
Naplníme sněhem cukrářský sáček a nastříkáme ho na těsto.
-
6
Pečeme do mírného zhnědnutí při 180 stupních.
-
7
Necháme vychladnout a ušleháme šlehačky se ztužovačem.
-
8
Korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou.
-
9
Naskládáme je na sebe a pocukrujeme.
-
10
Krájíme na řezy.