Králík po normandsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 23 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 152.1 mg
- Draslík 1164.5 mg
- Vláknina 9539.8 mg
- Vitamín A 9539.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vínem, snížíme teplotu a necháme dusit.
-
2
Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k masu, zakryjeme a dusíme doměkka cca 40min. Před koncem dušení vyjmeme maso, do omáčky přidáme máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme.