Králík po normandsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Víno bílé
  • 1 ks Králičí maso
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Calvados
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 152.1 mg
  • Draslík 1164.5 mg
  • Vláknina 9539.8 mg
  • Vitamín A 9539.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vínem, snížíme teplotu a necháme dusit.

  • 2

    Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k masu, zakryjeme a dusíme doměkka cca 40min. Před koncem dušení vyjmeme maso, do omáčky přidáme máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu