Grilované lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 60 ml Víno bílé
  • 3 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 12 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 457.9 mg
  • Vláknina 12023.8 mg
  • Vitamín A 12023.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na tenké, asi půl cm plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Naskládáme na vymaštěný plech, pokapeme olivovým olejem a v rozehřáté troubě grilujeme asi 10min. Po 5ti minutách lilky obrátíme.

  • 2

    Mezitím omyjeme řapíky celeru a nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ančovičky ve větší míse rozmačkáme vidličkou, přidáme citronovou šťávu a olej, celer, citronovou kůru, nasekanou petrželku, kapary a víno. Vše promícháme.

  • 3

    Hotové lilky dáme do mísy, zalijeme omáčkou a necháme marinovat nejméně 4hodiny. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu