Jitrnice pečené na česnekových bramborách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 991 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 59 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 1419.8 mg
- Vláknina 12592.2 mg
- Vitamín A 12592.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme 10 minut ve slupce.
-
2
Scedíme a každou bramboru promáčkneme.
-
3
Nandáme do pekáčku, přidáme neloupané stroužky česneku, osolíme a zakapeme sádlem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, dozlatova.
-
5
Před koncem pečení posypeme majoránkou a přidáme jitrnice aby se prohřály. Dle chuti přidáme sádlo.