Vepřová pečeně na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 69 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1004.8 mg
- Vláknina 11091 mg
- Vitamín A 11091 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme marinádu. Ze třech větviček rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme najemno, smícháme s kůrou nastrouhanou z citronu, na plátky nakrájený česnek, polovinou oleje, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a promícháme.
-
2
Maso svážeme provázkem do stejnoměrného balíčku, ze všech stran potřeme marinádou a necháme odležet v chladu cca 5hodin.
-
3
Poté rozpálíme v pekáčku zbylý olej a maso na něm ze všech stran orestujeme.
-
4
Dáme péct do trouby předehřáté na 160C. Po chvíli přidáme zbylý rozmarýn, pečeme cca 45min, podlijeme vínem a pečeme další hodinu. Pravidelně poléváme a obracíme.
-
5
Po vyjmutí necháme cca 10min stát, nakrájíme a podáváme.