Pařížské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 346.5 mg
  • Draslík 228.6 mg
  • Vláknina 4853.3 mg
  • Vitamín A 4853.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu sladkou smetanu, žloutky a strouhanou čokoládu. Po vychladnutí vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků.

  • 2

    Zbytek vajec ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí.

  • 3

    Po vychladnutí vmícháme mouku s rozpuštěným máslem a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh.

  • 4

    Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme.

  • 5

    Vychladlé rozpůlíme, první plát potřeme krémem, přiklopíme druhým a pocukrujeme.

Komentáře k receptu