Bramborák se zelím v pekáči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 631.4 mg
- Vláknina 7328 mg
- Vitamín A 7328 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Vyždímáme vodu, brambory dáme do mísy a smícháme s vejci, prolisovaným česnekem, ochutíme solí, majoránkou a kmínem a zahustíme moukou.
-
2
Zelí nakrájíme nadrobno, spaříme vroucí vodou aby změklo a přimícháme k bramborovému těstu.
-
3
Pekáček vyložíme pečicím papírem, naneseme bramborovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.
-
4
Pečeme v troubě předehřáté na 180C 20-30min dozlatova.