Uzené nasladko s bramborovými šiškami
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 600 g Vepřová krkovička
- 500 g Brambory
- 250 g Povidla švestková
- 100 ml Víno červené
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 34 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 577.8 mg
- Vláknina 9616.2 mg
- Vitamín A 9616.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou vepřovou krkovici dáme do 1 litru vody a vaříme 10-15 minut. Odlijeme 250 ml vývaru do hrnce a za stálého míchání přidáme povidla, med, skořici, strouhanou citrónovou kůru a tlučený hřebíček.
-
2
Ve víně promícháme hladkou mouku a vlijeme do omáčky.
-
3
Dle chuti přisolíme. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme do hrnce a vaříme 15-20 minut, doměkka.
-
4
Brambory uvaříme ve slupce, doměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme hrubou mouku, vajíčko /můžeme přidat ještě jeden žloutek/ a sůl.
-
5
Zpracujeme těsto a vyválíme z něj šišky asi 4 cm, dlouhé. Házíme do horké vody, jakmile vyplavou, vyndáme. Podáváme s uzeným masem, přelité omáčkou.