Povidlové trojhránky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1581 kcal
- Sacharidy 310 g
- Tuky 37 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 250 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 24.4 mg
- Vláknina 3731.5 mg
- Vitamín A 3731.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozvlálíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce o straně cca 9cm.
-
2
Doprostřed každého naneseme lžičku povidel, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme do trojúhelníku a ve spojích důkladně zmáčkneme. Povrch rovněž potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
-
3
Ještě horké trojhránky obalujeme v moučkovém cukru.