Vepřová krkovička pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 39 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 141.9 mg
- Draslík 205 mg
- Vláknina 3975.3 mg
- Vitamín A 3975.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 250C.
-
2
Krkovičku omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme dva plátky masa, posypeme kmínem, na každý plátek dáme šest plátků slaniny, polovinu na kolečka nakrájené cibule a polovinu plátků česneku. Stejně naskládáme druhou vrstvu.
-
3
Zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 180min. Na posledních pár minut maso odkryjeme.