Povidlová omáčka k masu a uzeninám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Tuk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozvaříme povidla ve 2,5 dl vody na hladkou řídkou kaši.

  • 2

    Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky.

  • 3

    Dle chutí osolíme a osladíme. Můžeme přidat i lžíci rumu a špetku skořice.

  • 4

    Tato omáčka je oblíbená k vařenému uzenému masu s knedlíkem.

Komentáře k receptu