Povidlová omáčka k masu a uzeninám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 32 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozvaříme povidla ve 2,5 dl vody na hladkou řídkou kaši.
-
2
Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky.
-
3
Dle chutí osolíme a osladíme. Můžeme přidat i lžíci rumu a špetku skořice.
-
4
Tato omáčka je oblíbená k vařenému uzenému masu s knedlíkem.