Slezské makové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2650 kcal
- Sacharidy 451 g
- Tuky 68 g
- Sodík 9383 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 445 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 2181 mg
- Vláknina 56065 mg
- Vitamín A 56065 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.
-
2
Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.
-
3
Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.
-
4
Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.
-
5
Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.