Noky z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 97541 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 259.5 mg
  • Draslík 661.4 mg
  • Vláknina 1821 mg
  • Vitamín A 1821 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky a dvakrát umeleme. Bude pak jemnější. Namleté maso osolíme, přimícháme vejce a žloutek a jemně nasekanou petrželovou nať. Vše řádně rozmícháme a necháme uležet 15 minut.

  • 2

    Mezitím na oheň postavíme zeleninový vývar a jakmile se začne vařit, házíme do něj ze směsi vykrájené lžičku nočky. Necháme je vařit 15 minut.

  • 3

    Jako příloha je vhodná dušená zelenina, brambory, bramborová kaše a saláty.

Komentáře k receptu