Noky z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 97541 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 259.5 mg
- Draslík 661.4 mg
- Vláknina 1821 mg
- Vitamín A 1821 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky a dvakrát umeleme. Bude pak jemnější. Namleté maso osolíme, přimícháme vejce a žloutek a jemně nasekanou petrželovou nať. Vše řádně rozmícháme a necháme uležet 15 minut.
-
2
Mezitím na oheň postavíme zeleninový vývar a jakmile se začne vařit, házíme do něj ze směsi vykrájené lžičku nočky. Necháme je vařit 15 minut.
-
3
Jako příloha je vhodná dušená zelenina, brambory, bramborová kaše a saláty.