Vepřová pečínka na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Brambory
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1159 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 226.1 mg
  • Draslík 1444.3 mg
  • Vláknina 8547.3 mg
  • Vitamín A 8547.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.

  • 2

    Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.

  • 3

    Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.

  • 4

    Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu