Vepřová pečínka na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1159 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 96 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 226.1 mg
- Draslík 1444.3 mg
- Vláknina 8547.3 mg
- Vitamín A 8547.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.
-
2
Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.
-
3
Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.
-
4
Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.