Telecí brzlík smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1596 kcal
- Sacharidy 246 g
- Tuky 39 g
- Sodík 97891 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 396.4 mg
- Draslík 671.9 mg
- Vláknina 21750 mg
- Vitamín A 21750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlík spaříme v horké vodě, odstraníme blány a dáme ho vařit na 10 minut. Poté vodu slijeme.
-
2
Brzlík zalijeme čerstvou osolenou vodou a necháme jej vařit cca 20 minut. Uvařený brzlík zchladíme ve studené vodě, osušíme jej, nakrájíme na ploché porce. Každou porci osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vajíčkách a prosáté strouhané housce.
-
3
Poté porce osmažíme na rozehřátém tuku.