Telecí brzlík s pikantní omáčkou
Suroviny
- 400 g Telecí brzlík
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Sardelová pasta
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 0.1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Slanina vepřová
- 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 97322 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 358.2 mg
- Draslík 788.6 mg
- Vláknina 7290.8 mg
- Vitamín A 7290.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.
-
2
Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, mírně osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Do omáčky přidáme vykostěnou utřenou sardel (nebo kousek pravé sardelové pasty). Dusíme do měkka.
-
3
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem, vínem a necháme chvilku povařit. Na závěr omáčku zjemníme čerstvým žloutkem rozmíchaným ve smetaně.
-
4
Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.