Vepřový paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 657 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 932.6 mg
- Vláknina 3637.8 mg
- Vitamín A 3637.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, pepřem a obalíme ve lžíci sladké papriky.
-
2
Na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dohněda cca 3-5min. Poté přemístíme maso na talíř, přilijeme do pánve zbylý olej a orestujeme nasekanou cibuli.
-
3
Vrátíme do pánve maso, přidáme zbytek papriky, rajčata, zalijeme 125ml vody a přivedeme k varu. Vaříme cca 5min do zhoustnutí.
-
4
Odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu.