Telecí brzlík dušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 97311 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 261.4 mg
- Draslík 767.2 mg
- Vláknina 7290.8 mg
- Vitamín A 7290.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.
-
2
Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Dusíme do měkka.
-
3
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem a necháme chvilku povařit.
-
4
Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.