Telecí brzlík zadělávaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 96984 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 420.3 mg
- Draslík 715 mg
- Vláknina 3273.5 mg
- Vitamín A 3273.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě brzlík krátce povaříme, poté vodu slijeme, přelijeme čerstvou horkou osolenou vodou a vaříme zhruba 20 minut.
-
2
Uvařený brzlík rozkrájíme na menší kousky.
-
3
Očištěnou cibuli rozkrájíme na drobno, zpěníme na půli lžíci másla, přidáme rozkrájený brzlík, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme mírně podlitý do měkka.
-
4
Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme k brzlíku.
-
5
Dusíme ještě zhruba 15 minut a odstavíme z ohně. Poté do omáčky přilijeme žloutek rozkvedlaný v troše chladného mléka a zakapeme citrónovou šťávou.
-
6
Jako přílohy podáváme malé třené nočky nebo nočky z odpalovaného těsta.