Telecí kořínek se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.25 l Mléko kefírové
  • 1 kg Telecí plíce
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 671.1 mg
  • Draslík 1669.5 mg
  • Vláknina 35380.2 mg
  • Vitamín A 35380.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 179.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořínek dobře vypereme, odstraníme jícen a chřtán a uvaříme do měkka v osolené vodě spolu se zeleninou, půlkou cibule a kořením.

  • 2

    Uvařené maso nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Druhou půlku cibule jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým zcezeným vývarem z kořínku. Řádně rozmícháme a přidáme nakrájené maso. Pozvolna vaříme 10 - 15 minut. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přivedeme jen k bodu varu, aby se nám žloutek nesrazil.

  • 4

    Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu