Banánová žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1977 kcal
- Sacharidy 410 g
- Tuky 32 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 402 g
- Cholesterol 259 mg
- Draslík 1555.8 mg
- Vláknina 26100 mg
- Vitamín A 26100 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 194.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 150C.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem. Prošleháme vejce se 100g cukru, solí, vanilkovým extraktem a nakonec vmícháme smetanu. Toastový chleba nakrájíme na větší čtverce, přidáme do směsi společně s na kolečka nakrájenými banány a rozinkami namočenými v rumu. Vše opatrně promícháme, necháme asi 10min odstát a vlijeme do zapékací mísy.
-
3
Posypeme cukrem a pečeme asi 20min.