Telecí játra smažená ve vaječném těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 647.4 mg
- Draslík 529.9 mg
- Vláknina 1258.5 mg
- Vitamín A 1258.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na plátky, odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce.
-
2
V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
-
3
Připravené plátky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
-
4
Plátky jater osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.