Bramborové placky s tečkami-lokše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 24 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 1071.4 mg
- Vláknina 12644 mg
- Vitamín A 12644 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem uvaříme brambory a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto.
-
2
Vyválíme váleček a z něj krájíme kousky velké asi 4cm. Na pomoučeném vále je rozválíme na placky o průměru cca 15cm. Z obou stran nasucho opečeme (nejlépe na plotýnce nebo na teflonové pánvi), poklademe máslem, naplníme povidly, srolujeme a podáváme.