Telecí játra smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1726 kcal
- Sacharidy 258 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1046 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 650.4 mg
- Draslík 662.1 mg
- Vláknina 20350 mg
- Vitamín A 20350 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra pouze otřeme, odblaníme a rozkrojíme na čtyři ploché porce, které na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Poté játra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.
-
2
Na pánvi rozehřejeme tuk, obalená játra na něm osmažíme.
-
3
Hotová játra pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu.