Telecí játra jako minutka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 504.5 mg
- Draslík 462.1 mg
- Vláknina 31.5 mg
- Vitamín A 31.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.
-
2
Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.
-
3
Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.
-
4
Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.