Conchiglie s lososem a smetanovou omáčkou
Suroviny
- 425 g Losos ve vlastní šťávě
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 g Zakysaná smetana
- 400 g Těstoviny Conchiglie
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 27 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 105.9 mg
- Draslík 534 mg
- Vláknina 6250.8 mg
- Vitamín A 6250.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozehřejeme máslo a při nízké teplotě asi 3min restujeme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek do změknutí. Poté zaprášíme moukou a ještě krátce orestujeme.
-
3
V misce smícháme zakysanou smetanu s mlékem a za stálého míchání směs nalijeme na cibuli. Omáčku zahříváme ještě cca 3min až začne vařit a zhoustne. Mezitím stále mícháme.
-
4
Přidáme nakrájeného lososa bez nálevu, nakrájenou petrželku a prohřejeme. Vložíme těstoviny a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.