Telecí mozek dušený s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 81 g
- Sodík 97335 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 4418 mg
- Draslík 962.6 mg
- Vláknina 871 mg
- Vitamín A 871 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozky spaříme, přelijeme studenou vodou a odblaníme. Poté mozky nakrájíme na menší kousky.
-
2
Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na másle, přidáme rozsekané mozky, osolíme a pozvolna dusíme.
-
3
Vejce si rozkvedláme, osolíme a vlijeme do udušených mozků. Necháme je ztuhnout. Ne však do úplného zatuhnutí, pokrm musí být vláčný.
-
4
Na závěr pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
5
Jako přílohy je vhodné bílé pečivo, brambory s petrželovou natí.