Telecí mozek dušený s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Telecí mozek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 97335 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 4418 mg
  • Draslík 962.6 mg
  • Vláknina 871 mg
  • Vitamín A 871 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozky spaříme, přelijeme studenou vodou a odblaníme. Poté mozky nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na másle, přidáme rozsekané mozky, osolíme a pozvolna dusíme.

  • 3

    Vejce si rozkvedláme, osolíme a vlijeme do udušených mozků. Necháme je ztuhnout. Ne však do úplného zatuhnutí, pokrm musí být vláčný.

  • 4

    Na závěr pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Jako přílohy je vhodné bílé pečivo, brambory s petrželovou natí.

Komentáře k receptu