Frittata s uzeným pstruhem a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Fenykl obecný
  • 85 g Sýr Čedar
  • 200 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Pstruh
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 380.8 mg
  • Draslík 770.1 mg
  • Vláknina 11767 mg
  • Vitamín A 11767 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 3

    Pstruha stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Zapékací mísu vymažeme olejem. Rozšleháme mléko, smetanu, vejce a muškátový oříšek, ochutíme solí a pepřem. Přidáme kousky pstruha, fettucine, na tenké plátky nakrájený fenykl, na kolečka nakrájené cibulky a promícháme.

  • 4

    Směs nalijeme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 1 hodinu. Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkami fenyklu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu