Telecí mozeček přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Telecí mozek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 1995 mg
  • Draslík 416 mg
  • Vláknina 1232.8 mg
  • Vitamín A 1232.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozečky přelijeme horkou vodou a poté studenou. Následně mozečky odblaníme a půlky mozků rozkrojíme naplocho. Získáme tím 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a zaprášíme moukou.

  • 2

    Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme mozky pomoučenou stranou dolů. Zároveň osolíme a pomoučíme i druhou stranu mozku. Opékáme je pozvolna na středně silném plameni. Máslo se tak nepřipaluje a mozky se propečou.

  • 3

    Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu