Telecí mozeček přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 15 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 1995 mg
- Draslík 416 mg
- Vláknina 1232.8 mg
- Vitamín A 1232.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozečky přelijeme horkou vodou a poté studenou. Následně mozečky odblaníme a půlky mozků rozkrojíme naplocho. Získáme tím 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a zaprášíme moukou.
-
2
Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme mozky pomoučenou stranou dolů. Zároveň osolíme a pomoučíme i druhou stranu mozku. Opékáme je pozvolna na středně silném plameni. Máslo se tak nepřipaluje a mozky se propečou.
-
3
Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme dílky citrónu.