Telecí karbanátky smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2015 kcal
- Sacharidy 273 g
- Tuky 62 g
- Sodík 97939 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 316.4 mg
- Draslík 574.6 mg
- Vláknina 21771 mg
- Vitamín A 21771 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájené žemle namočíme v mléce a vymačkáme.
-
2
Oboje maso očistíme, rozkrájíme na kostky a umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dva žloutky a řádně rozmícháme. Bílky rozšleháme s mlékem.
-
3
Na prkénku posypaném moukou tvarujeme karbanátky, omočíme je v bílcích, obalíme ve strouhané housce. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku.