Linguine s pečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Balsamico ocet
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 624.8 mg
  • Vláknina 10307.5 mg
  • Vitamín A 10307.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka. Cibule a rajčata rozpůlíme. Česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky. Do pekáče rozložíme v jedné vrstvě zeleninu, přelijeme olejem a octem, ochutíme solí a pepřem. Pečeme asi 50min doměkka, poté rozmixujeme na hladkou kaši.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Rozdělíme je na talíře a přidáme zeleninovou kaši. Posypeme strouhaným parmazánem, olivami, pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu