Neapolské špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 443.7 mg
  • Vláknina 9789.2 mg
  • Vitamín A 9789.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozpálíme olej a pod pokličkou asi 10min podusíme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a řapík celeru. Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, zalijeme vínem, přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného míchání zvolna vaříme cca 45min. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme větší polovinou omáčky, posypeme nákrájenými bylinkami a promícháme.

  • 3

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

  • 4

    Zbytek omáčky servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu