Neapolské špagety
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 500 g Špagety, Makarony
- 125 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 61 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 443.7 mg
- Vláknina 9789.2 mg
- Vitamín A 9789.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozpálíme olej a pod pokličkou asi 10min podusíme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a řapík celeru. Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, zalijeme vínem, přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného míchání zvolna vaříme cca 45min. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme větší polovinou omáčky, posypeme nákrájenými bylinkami a promícháme.
-
3
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
-
4
Zbytek omáčky servírujeme zvlášť.