Semínkový chleba
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka žitná celozrnná
- 350 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Droždí sušené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 hrst Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1.5 polévková lžíce Kmín celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 12 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 341.1 mg
- Vláknina 22548.2 mg
- Vitamín A 22548.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze všech surovin zpracujeme těsto, přidáme semínka a necháme vykynout.
-
2
Vytvarujeme bochník, posypeme semínky a necháme dokynout.
-
3
Pečeme 15 minut při 220 stupních.
-
4
Kůrku potřeme osoleným mlékem a 40 minut dopečeme při 150 stupních.
-
5
Poté potřeme mlékem a necháme vychladnout.