Conchiglie s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 425 g Cizrna konzervovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 522.8 mg
  • Vláknina 18798.8 mg
  • Vitamín A 18798.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.

  • 3

    Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu