Conchiglie s cizrnou
Suroviny
- 75 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 425 g Cizrna konzervovaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 11 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 522.8 mg
- Vláknina 18798.8 mg
- Vitamín A 18798.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
-
3
Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.